Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2009 13:59 - Безобразия от ЧЕЗ-електро - София.
Автор: litakovo Категория: Политика   
Прочетен: 10122 Коментари: 14 Гласове:
0



  Искам да споделя за безобразията на ЧЕЗ-електро, София.
Инвалид съм над 95% - неподвижен.
На 19.01.09 получих фактура от ЧЕЗ са дължимата от мен сума за последното тримесечие. На 20.01.09 в 10.20 часа заплатих цялата сума в местната поща, за което ми бе издадена съответната касова бележка и фактура. В 14 часа служител на ЧЕЗ без никакво предупреждение ми спря електозахранването.
Работя у дома като комп. дизайнер и от спирането на ел. захранването загубих цялата информация по поръчката по която работех в момента. Наложи се след това всичко да правя наново, тъй като работодателят ми поиска неустойка /доста голяма сума/. Съседите проявиха разбиране и ми възстановиха ел. захранването, но от ЧЕЗ ми искат още 40 лв. Пенсията ми е 150 лв.
Може ли някой да ме посъветва към кого да се обърна за съвет и помощ, тъй като след като си платих тока , 4 часа след това ЧЕЗ ми го спират без предупреждение, поради което загубих информацията от компютъра си, а съответно и голяма сума пари като неустойка от поръчителя на работата, сега ЧЕЗ ми искат 40лв. без да са направили каквото и да е./Съседите ми възстановиха ел.захранването/.
Както казах инвалид съм, неподвижен и единствения източник на доходи е работата на компютъра в къщи.
Как става така, че хем си плащаш, хем ти спират тока, хем ти искат и пари ?
Не е ли това откровен рекет ?
Какво става в тази държава?
Какво да правим ние инвалидите като сме безпомощтни?
Към кого да се обърнемза помощ?
Моля помогнете !



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - чез софия са разбойници
03.02.2009 11:04
чез софия са разбойници
цитирай
2. анонимен - Не им мълчете.
26.03.2009 15:04
Поради това, че ЧЕЗ се мислят за повече от държавата и заради безобразията им да подам следното заявление:

До
ЧЕЗ Електро България АД
ТУК

Копие: Комисия за защита на конкуренцията
ТУК


ЗАЯВЛЕНИЕ
от
жив.

Във връзка с Вашата Декларация за промяна на месечните вноски изказвам своето несъгласие относно желанието Ви чрез нея да заобиколите наложеното Ви от ДКЕВР задължение за връщане към едномесечно отчитане на изразходваната електроенергия. Също така смятам, че Вие, използвайки желанието на населението да намалят постоянно завишаваните от Вас предварителни месечни вноски, се стремите да подведете своите абонати чрез посочената декларация и да го представите като тяхно желание да останат на тримесечно отчитане. Затова аз ЗАЯВЯВАМ:
1. Отказвам да попълня и подам тази подвеждаща декларация.
2. Изисквам възстановяването на ежемесечното отчитане на разхода ми на електроенергия, за да съм сигурен, че плащам точно онова, което съм изразходвал и нямам предварително надвнесени пари, които да ползвате като безлихвен кредит.
3. Въвеждането на тримесечно отчитане на електромерите е едностранен акт наложен от Вас и създаващ нелоялни условия между доставчик и потребител, като вредата е за потребителите.
4. Напълно съм съгласен със становището на експерти на Комисията за Защита на Конкуренцията, че „„ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ” е злоупотребило с господстващото си положение като през август е въвело икономическо необосновани цени за възстановяване на прекъснато електрозахранване. Увеличението на цената на услугата не се влияе пропорционално от увеличението на съответните разходи, включени в нея и позволява на дружеството да реализира по-високи приходи, тъй като потребителите не биха могли да се откажат от ползването на електричество. Дружеството е злоупотребило с господстващото си положение и като едностранно е въвело тримесечно отчитане на потребената енергия, а е запазило ежемесечното й плащане. Това поставя потребителите в неравностойно положение, тъй като те не заплащат действително потребеното количество, не могат да следят и контролират своето потребление, както и да следят размера на средствата, с които разполагат.”
5. Не съм съгласен с налагането на цени за доставка на продукт (достъп и пренос чрез разпределителната мрежа), които да са близки до тези за производството на продукт (в случая електроенергия), с което смятам, че тази цена не е обективна и прозрачна и противоречи на Закона за енергетиката чл.24 ал.1 т.4
6. Доставяната от Вас електроенергия често е некачествена – прекъсвания, токови удари, ниско напрежение, което довежда до неправилна експлоатация и повреда на електроуредите.

София Подпис:


Хубаво е и ние гражданите на тази страна да надигнем глас, а не само да се оплакваме.


В твоя случай най-добре е да се сигнализират медиите.
цитирай
3. анонимен - закрепостяването
06.05.2009 12:20
Хванали са ни в клещи господата от ЧЕЗ Електро-България АД и сме закрепостени към тях.Господинът преди мен казва да надигнем глас.Как да стане това? ". Кучето си лае,керванът си върви". Ние сме кучето, но то е беззъбо защото са му избити зъбите.Какво можеме да направиме,като не си платим тока те веднага намират хора да ни го изключат.Без ток не можем защото сме зависими от тока с всичко - живот и работа.За да ни го включат отново ни взимат безбожно скъпи такси. И да се оплакваме никой не ни чува.Гаврят се с нашето търпение. Можем само да ги взривим и да си намерим други по-благосклонни към нас господари. Ако има смели български мъже моля да го направят. Ние жените се нуждаем от смели и силни мъже,които да застанат смело срещу ЧЕЗ. Омръзна ми да сме търпеливи , културни и безпомощни плащачи, които ни прецакват кой как може . ЧЕЗ да мине на отчитане на тока всеки месец защото не ги виждам вече в заобикалящото ни пространство . ЧЕЗ да започне да отчита тоа всеки месец и да премахне убийствените такси за прекъснат ток защото вече няма да хленчив, а ще ви вдигнем във въздуха, а който остане ще си отиде откъдето е дошъл . Майната ви мухъли, гадни и алчни.
цитирай
4. анонимен - чез-безскруполни и безотговорни
16.05.2009 14:54
еуважаеми господа от чез,след като вземате толкова пари от хо!Браво,брависимо!рата ,защо не си оправите информационната система-кръгла нула е,един път плащаш на едно място,вземат ти парите ,и ако по погрешка някой друг отново плати същата сметка,пак я вземат
цитирай
5. анонимен - 4ez-Pleven
18.05.2009 13:40
iskam da izkaja svoeto vazmu6tenie otnosno -4ez - Pleven platih si zadaljeniqta na 18 .05.2009.god vav 9.30 4asa i vav 11.30. 4asa ve4e bqh izklu4ena.iskam da popitam za6to sled kato e platena smetkata i idvat da me izklu4at tiq inkasatori ne mogat li da zvannat na vratata i da popitat danebi da e plateno ili takava ni e opraviqta kakto i cqlata darjava. hubavo 4e sam zakasnqla sas pla6taneto zakasnqla sam no ne mogat li da vidqt predi da izklu4vat horata dali sa platili ili da predupredqt na vratata- no to e mnogo trudno za tqh da zvannat na zvaneca.dokoga 6te tarpim da ni ma4kat.hora nqma opraviq taka 6te si umrem .ma tq darjavata trqbva da pe4eli ot takiva kato nas.
цитирай
6. анонимен - тримесечното отчитане
04.08.2009 22:52
Защо викате само по ЧЕЗ.Топлофикация София(Техем и Бруната)отчитат веднъж на 6 месеца,а Софийска вода даже и по-рядко.....
цитирай
7. анонимен - Никои и нищо сякаш не се е променило
21.10.2009 15:18
Здравейте всички недоволни от тази компания - вамп, която ни изсмуква кръвчицата вече дълги години....
Аз съм вдовица и на всичкото отгоре и безработна. Единствените доходи, които получавам са от трудовата борса и пенсииката на сина ми. Помощи получавам на 15 - то число, а пенсия на 20 - то. С помощите плащам кредитите си, а с пенсииката - сметките .... Колкото остане са за храна ... Днес и аз си платих сметката за тока и точно след 3 часа вече ми бе спрян, за това, че съм закъсняла с един ден. Виждате ли, тези хора са дошли в нашата държавица, за да печелят. Не виждам с нищо да са подобрили нито качеството на услугата, нито редовността на подаваната енергия. Живея в един от кварталите на столицата. Преди няколко години за Коледа ни оставиха цяла седмица без ток. Браво, че си имаме печки на твърдо гориво, че иначе каква Коледа на тъмно и студено.... Но това настрана. Когато помолихме да ни се изгради нов трафопост, за да може да поеме част от консуматорите / тъи като квартала, които захранва е голям / те едва ли не с насмешка отговориха, че тока, които получаваме ни е достатъчен. Явно са тук, за да ползват и вземат, не да изграждат и помагат. Но какво пък, нали някои им разрешава да го правят. Защо да не се възползват хорицата ... А нас - вълците ни яли ... Какво сме ние за тях - НИЩО
цитирай
8. анонимен - Нямам думи!!!
30.11.2009 18:15
Живеем в провинцията. Четиричленно семейство сме, отопляваме се на парнно на дърва, което парно затопля и водата в бойлера. Ако някой може да ми обясни как една готварска печка, една пералня, 2 телевизора и няколко крушки могат да изгорят 1 2000 лева ток за 3 месеца, ще му бъда много признателна.
цитирай
9. анонимен - Да протестираме - това е начина!
05.01.2010 13:53
Елате заедно да протестираме срещу техните безобразия. Мисля че е време или да почнат да се съобразяват с българските граждани или да се махат и да си ходят в Чехия. Подготвя се протест пред централата на ЧЕЗ другата сряда - 13.01.2009 г. пишете ми на bromiro@yahoo.com ако имате желание да участвате.
Ние сме: OOS-EDNO.
цитирай
10. анонимен - otkazaxa mi pazsrd4eno plahtane
25.02.2010 09:40
imam s ka ot 314 lv izravnitelna kam 26-01 10g otidax da poiskam razsro4eno plahtanev raion iztok pensiata mi e 325 lv obiasnix na g. Antonov -otkaza my behe sas skandalen ton i argymenta -da ne sam polzvala tolkova mnogo Otgovorix -Ve sam ybedena v ot4itaneto POsavetvana viax -da se jalvam .Moia otgovor -da xodia po makite li .Zatova pak mi p ojela lek den.Molia vahia savet i pomoht potrebiteli kreposten -rob na $ezbg
цитирай
11. анонимен - dopysnax pismenna neto4nost v razmera na pensiata
25.02.2010 09:47
vav vrazka s gornoto Pensiata mi e 125 lv,Izvinenia
цитирай
12. анонимен - като си лаеш -пенке ле кои ли те .4ува
01.07.2010 19:51
пиаанията '-тел обайжданиа по медиите жалбите ни са като глас в пустихя така симислим и се заблуждаваме 4е правим нещо ОКТОПОДАТ ОТДАВНА НИ Е Хванал впрегрьдките си тои е ПАРНО Т ОПЛА ВОДА ток транспорт плосък и не знам какви си данъци ииииниски или никакви доходи ДЕРЗАИ БЪЛГАРИНО
цитирай
13. анонимен - increase backlink backlink service
03.10.2011 23:25
google page rank seo usa org <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> pagerank backlinks
цитирай
14. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 15:35
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: litakovo
Категория: Политика
Прочетен: 1412410
Постинги: 47
Коментари: 533
Гласове: 199
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930