Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2009 13:59 - Отново за Българската демокрация и избори.
Автор: litakovo Категория: Политика   
Прочетен: 1364 Коментари: 2 Гласове:
0



Отново за Българската демокрация и избори.

 

На 10 ноември 1989 ,много от българите приветстваха смяната на предишната система и поемането по демократичен път  на България.

Според мен тя бе мъртво родена, тя беше подарена.

Демокрацията в България беше повод за масово ограбване на държавно имущество и пари. А най-лошото беше, че демокрациата в България от самото начало бе извратена.

Ние все още чакаме края на прехода.

Какъв преход?

От тоталитаризъм към демокрация и капитализъм или само към дивашки капитализъм и изродена демокрация.

На една извратена демокрация пред света и нас самите, за да си вярваме, че тези вече 20 години не са били напразни.

10 ноември ни донесе и много неща: свобода на словото, на печата, демократични избори, демократични институции,свободата да избираш.

Но какво стана?

Притиснати от бедността и ниския стандарт,българинът се остави да бъде хранен с лъжливи обещания от политици и държавници. Замаян от жълтата преса, чалгата, риалити шоутата, той не успява или не иска да види проблемите, които тровят българското общество.

Особено медиите са изключително опасни.

Те обслужват всякакви интереси, но не и тези на българското общество.Работят само и изключително по поръчка.

Корупцията е може би най-големия проблем. Тази корупция е на невиждано високи държавни нива. Факт е, че корупцията в България понякога се превръща в политика на правителството-например НАПИ /Национална агенция пътна инфраструктура/, НАП /Национална агенция по приходите/ с г-жа Мургина и много други. Магистрати, които трябва да разследват корупционни схеми, биват уличени във взимането на подкуп,защитават бандитите и делят с тях.

Когато хан Крум попитал аварите защо е загинала държавата им

/ една от най мъгъщите за времето си/, те му отговарят, че точно поради тези причини. От там са и легендарните Крумови закони, които той въвежда в България.

Ширещия се клиентилизъм в политическите партии,също не бива да се пренебрегва като голяма опастност, скриването зад партиините листи и пропорционалната избирателна система по време на избори, помогна на хора да избегнат съдебни производства, в парламента се озоваха в последствие и доказани  педерасти и педофили.

Пълна мъгла за обикновенните граждани е от къде и кой  спонсорира предизборните кампании на партии и следователно чии интереси защитават и не са ли те в ущърб на българските граждани.

Има хора, които се задържат на политическата сцена яхнали една или друга партия като ракета носител за своите най-вече икономически амбиции и интереси на гърба на българските граждани.

Престъпността е обичайна за нашата демокрация.

Момчетата в анцузи, а в последствия добре облечените бизнесмени станаха едни от символите на прехода.

Те и държавната власт са в пълно разбирателство.Те са недосегаеми.Не се забелязват ясни индикации за борбата с бандитите-бизнесмени.

Май забравихме, че никоя демокрация, не се получава наготово.

Трябва да се борим за нея.

И нека си спомним, че при истинската демокрация, господарите сме ние, а не властимащите, които се смятат за богоизбрани и незаменими, велики и гениални, знаещи всичко. Те много бързо забравят, че властта с която са облечени /временно/ им е дадена от нас и ние можем и да им я вземем.

Но като че ли не искаме.

Избираме си ги, те ни лъжат и крадат, а ние си ги псуваме в компании и кръчми и пак си ги избираме.

Докога?

Хайде стига вече!

На мен специално ми писна и няма да участвам в измислените им избори, докато не въведат мажоритарната изборна система. Тогава ще съм наясно каква личност избирам, а той трябва да бъде отговорен пред мен. Защото аз съм го назначил да работи за мен, а освен това и му плащам.

Зная и познавам такива честни и достойни българи, които обаче нямат възможност да се изявят в публичното пространство благодарение на слугинстващите ни медии. Много от тези кадърни, истински патриоти живеят в мизерия, карат таксита или работят по строителните обекти. Те не са ВИП! ВИП са Азис, Ивайла Бакалова /о, ужас!/, Евгени Минчев, както и много други обратни и скъпо заплатени компаньонки, който присъстват във всички медии.

С тези палячовци медиите пречат на истинските, качествените българи да се изявят в публичното пространство, да разберем за тях, да преценим качествата им и да вземем решение. Подозирам, че тези правителсвени слуги, наричащи себе си четвърта власт го правят съвсем умишлено – по поръчка. Баламосват ни постоянно с разни чалгаджии и обратни. Зрелища. А хляб?

Така може да направим президент и Милко Калайджиев. Като нищо!

А бате Бойко? Той пък е измислил и как се правят деца.

Хак да ни е!

Така, че избирайте – или те, или истинските радетели за демократично, проспериращо общество. Мизерия или просперитет.

Всичко зависи от нас.

Това е истинската демокрация. Друга няма.




Гласувай:
0



1. clan - това добре
21.03.2009 14:11
но нали се сещаш, че при тези платени медии, достойните хора, за коиот говориш и коиот няма как да платят - няма и да бъдат видяни от потенциалните си избиратели. И мажоритарната система при нас само ще облслужи още по-добре интересите на същите тези, от които се възмущаваме. Може и да греша, разбира се. Но мажоритарна система в изродена среда като сегашната българска, според мен няма да е полезна.
цитирай
2. boristodorov56 - Причините, причините. . . Кой пл...
21.03.2009 14:12
Причините, причините...
Кой планира, разигра и легализира фабулата на
операта Велика криминална революция.
Като уточним това - е ясно защо са такива последиците.

А най-важното - колкото и обидно да ни е - какъвто
народа - такива и управниците.

Нашият народ не можа да надскочи ръста си и затова
се омеша с циганите, проститутките и откровените
отрепки.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: litakovo
Категория: Политика
Прочетен: 1412406
Постинги: 47
Коментари: 533
Гласове: 199
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930